23 Ekim 2010 Cumartesi

Sözün Bittiği Yerdeyim...

Her cumartesi olduğu gibi bu cumartesi günüde doktor kontrolüne gittim, artık kısmetse doğumuma 1 haftam kaldı. Akşam saati adıma gelen kargo ile şaşırdım, ismini gördüm duygulandım. İçinde yazdığı notu okurken sesim titredi.
Bloguma her yazı eklediğimde ilk yorum yazan arkadaşım Derya'cığım beni düşünüp hepsi birbirinden güzel ve anlamlı hediyeler göndermiş bana. Notunu okurken gerçekten gözlerim doldu. Sana buradan çook teşekkür ederim Derya'cım, yüreği güzel arkadaşım.

Benim için hazırladığın peçetelikler gerçekten çok güzeller. Ellerine, yüreğine sağlık. Ne diyebilirim ki, blogumu açarken böyle güzel arkadaşlıklar edineceğimi hiç hayal etmemiştim.
Çok ama çok duygulandım ne yazacağımı da bilemiyorum sadece sözün bittiği yerdeyim...

11 Ekim 2010 Pazartesi

İrmik Helvası...


Birkaç gündür aklıma düşmüştü bu irmik helvası. Başka bir tatlı tüketince "hadi yerini aldı" desemde, aklımın bir köşesinde kalmış olduğunu ve sürekli olarak aklıma geldiğini göz önünde bulundurarak sıvadım kolları :) Şerbeti için ben merakımdan sadece süt kullandım, kimisi yarı süt yarı su, kimisi sadece su kullanıyor. Tercih size kalmış ama ben ciddi anlamda özlemişim. İnsanoğlu işte ne zaman ne isteyeceği belli olmuyor :) Geçen hafta ziyaretiyle beni mutlu eden Limonlu Kek'den Neval'imle güzel bir öğleden sonra geçirdik. Sohbetiyle saatin nasıl geçtiğini anlamadım bile. İrmik helvası yapmak istediğimi onunla da paylaşmıştım, arkadaşımın demesine göre sütle yapılan helvanın rengi biraz daha açık oluyormuş.
Lezzet bakımından daha hafif olduğunu söyleyebilirim.
Malzemeler:
500 gr. irmik
200 gr. margarin
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Şerbeti için;
4 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
Yapılışı:
Margarin eritilir, fıstıklar ve irmik ilave edilir. Az harlı ateşte sürekli karıştırarak irmikler kavrulur. ( Biraz zaman alıyor, sabırla karıştırmak lazım) Diğer taraftan süt ve şeker kaynatılır.
İrmikler renk değiştirince, süt şeker karışımı yavaşça ilave edilir. Kapağı kapatılarak kısık ateşte sütü çekmesi beklenir. En son altı kapatılıp 15 dakika kadar demlendirilir. Servis yapılır. Üzerine dilerseniz tarçın serpebilirsiniz. Afiyet olsun.