2 Ocak 2015 Cuma

Çikolatalı Rulo Pasta...

 
Öncelikle mevlid kandilimiz mübarek olsun. Dualarınızın hayırlısıyla kabul olmasını dilerim. 
.
.
 
Ev ahalisinin isteği üzerine, çocukluğumda yemekten büyük zevk aldığım rulo pastayı hazırladım. Çikolatalı olması da ayrı bir güzel oldu. Hazır atıştırmalıkları yemelerini istemediğimden evde sürekli kurabiye, kek bulundurmaya çalışıyorum, hem daha sağlıklı hem de ekonomik oluyor. İçiniz rahat bir şekilde yedirebiliyorsunuz. Zaten her şey o kadar yapay ki :( en azından bir ucundan yakalayalım hayatı dimi :)
 


 
 Malzemeler
 
 5 yumurta
1 türk kahvesi fincanı şeker+1 yemek kaşığı şeker
25 gr'lık kakao
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
 
 
Kreması için;
 
3 kahve fincanı süt
1 krema
5 y.k.tozşeker
25 gr.lık kakao 
2 yemek k.mısır nişastası
80 gr.bitter çikolata
 
2 adet muz
 
 
Yapılışı: İlk önce kreması hazırlanır. Çikolata hariç bütün malzemeler orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirilir ve altı kapatılıp çikolatalar içerisine ilave edilir. Çikolatalar eriyene kadar çırpıp soğumaya bırakılır. (Soğuma esnasında üzeri katılaşmaması için ara ara karıştırmak gerekiyor)
Diğer tarafta yumurtanın akları ve beyazları ayrı ayrı kaplara ayrılır. Yumurtanın sarısına 1 kahve fincanı şeker ilave edilir ve rengi açılana kadar çırpılır. Elenerek kakao, un ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.
Diğer kapta ki yumurta aklarına bir fiske tuz ilave edilerek kar olana kadar çırpılır ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
Yumurta sarısı ve un karışımına kar haline getirilmiş yumurta akları dahil edilir(2-3 seferde yavaş yavaş eklenir). Havasını indirmeden alttan üste doğru birbirine karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcımız döşenir, 1-2 kez tepsi tezgaha hafifçe vurdurulur. 170 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.
Fırından çıkarılan pasta keki sıcakken yağlı kağıdı ile birlikte sarıp ılınmaya bırakılır. Ilınan pasta kekini tekrar açıp yağlı kağıdı yavaşça çıkartılır ve kreması her yere eşit bir şekilde sürülür.( üzerine sürmek için 1-2 yemek kaşığı ayıralım) En uç kısma muzlar yerleştirip sıkıca sarılır ve ayrılan krema üzerine de güzelce sürülüp dolapta en az 4-5 saat dinlenmeye bırakılır. Üzeri istenilen şekilde süslenir. Afiyet olsun.