27 Mayıs 2014 Salı

Pizza Börek...

 
Bir yandan resim eklerken diğer yandan iki oğluma sırasıyla cevap vermekle meşgulüm, 8 ve 4 yaş anlaşmazlıkların herhalde doruk noktası diye düşünüyorum. Genelde küçüklerin haylazlığı büyükleri çıldırtmaya yetiyor. Ayberk'ime" sakin ol, sen haklısın, anlayışlı olalım, senin gibi anlayışlı abi bulunmaz" derken, küçüğüne de" yaramazlık yapma, abini kızdırma, bak abin seni çok seviyor" diyerek bildiğin hakemlik yapıyorum:)
En güzel tarafı da abisinin okuldan gelmesiyle birbirlerine sarılmaları, işte hayatın tek gerçeği, kardeşlik kavgasıyla, sevgisiyle bambaşka...
 
 
 
Blogumun 1.senesinde bu tarifimi eklemiştim ama ayrıntılı fotoğraflamamışım, yaz aylarında severek yaptığımız çok leziz bir börektir kendileri. Sunumuyla da herkesin beğenisini alıyor. Bu şekilde her türlü iç malzemesiyle rahatlıkla yapılabilir.
 
 
Malzemeler:
3 yufka
4-5 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım su bardağı kadar sıvıyağ
250 gr. kadar beyaz peynir
3 domates
Yarım demet maydonoz
3-4 adet çarliston biber
1 tutam nane (varsa yarım demet taze nane daha güzel oluyor)
Tuz, pulbiber
Yapılışı:
Yoğurt, sıvıyağ ve yumurta güzelce çırpılır. Tepsiye 1. yufka serilir.Kenarları tepsiden dışarı sarkıtılır. Çırptığımız karışım gezdirilir, 2. ve 3. yufkalara da aynı işlem yapılır. 1. yufkanın kenarları en üste kapatılır. Sırasıyla, beyaz peynir, ince doğranmış domates, yine doğranmış biber ve tuzu baharatları gezdirilir. Fırına verilir. Altı üstü piştikten sonra çıkarılır ve rulo şeklinde sarılır. Dilimlenip servis yapılır. Afiyet olsun.

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Kıymalı Makarna...

 
Çook sıcak bir gündü, mutfak öyle uzak göründü ki anlatamam. Son anda evde kalan bir parça kıyma ve karpuz imdadıma yetişti. Sizde benim gibi bu aralar pratik yemekler arıyorsanız buyurun öyleyse...
 


Malzemeler:
200 gr. kıyma
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
2 dolmalık biber
1 soğan
1 kırmızı biber (eklenmeyebilir)
Tuz, karabiber
Kekik (isteğe bağlı)
ve
1 paket makarna
 
Yapılışı:
Makarna haşlanmaya bırakılır. Diğer tarafta soğan kavrulur, kıyma ilave edilir. Beraber kavrulunca küp doğranmış biberler eklenir ve en son küp doğranmış domatesler ve salça eklenerek pişmeye bırakılır. (Makarna suyundan 2-3 kaşık ilave ederek lezzet katabilir ve kolay pişmesini sağlayabilirsiniz.) Tuzu ve baharatları damak tadınıza göre ilave edilerek haşlanmış makarna ile karıştırılır. Afiyet olsun.


22 Mayıs 2014 Perşembe

Limon Kokulu Kurabiyeler...




Öncelikle Soma'da hayatını kaybeden bütün madencilerimize başsağlığı diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Günlerdir kalpler üzgün, yürekler yanıyor. Hepimiz bir şekilde hayata devam ediyoruz.
Herkese sağlık diliyorum...

Bu tarifle sizlere bir merhaba demek için buradayım, sağlıcakla kalın...



Malzemeler:

100 gr. tereyağ
1 limon kabuğu rendesi
2 kahve fincanı Ayçiçek yağı
2 kahve fincanı buğday nişastası
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Yapılışı: Oda sıcaklığında erimiş tereyağ ve diğer malzemeler güzelce yoğrulur, toparlanacak kıvama gelene kadar un eklenir. Ceviz büyüklüğünde toplar haline getirilerek 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. ( Üzerleri çatlayınca pişmiş demektir)



Kaynak: Lezzet, Gümüş kaşık