25 Eylül 2014 Perşembe

İncir Dolgulu Kurabiye...

 
Havaların soğuması ile benimde kurabiye ve kek aşkım artıyor. Masada boy gösteren ve okuldan gelen çocuklarıma bir bardak süt ile sunabileceğim besleyici bir atıştırmalık oluyor. Bu tarif Gülay arkadaşımdan görüp beğendiğim ve yapılacaklar listesine aldığım bir kurabiye idi. Düşündüğüm gibi çok da lezzetli oldu. Kurabiyede alternatif arayanlar için buyurun tarife geçelim :)
 
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
175 gr. oda ısısında tereyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Bir tutam tuz
3 su bardağı un
 
İç malzemesi için;
400 gr. kuru incir 
1 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
 
Yapılışı: Yumurta, şeker ve tereyağı güzelce karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya, tarçın, tuz ilave edilir. Un kontrollü bir şekilde eklenerek ele yapışmayacak hale getirilir. Üzeri kapatılarak yarım saat buzdolabında bekletilir. Diğer taraftan bir tencereye incirlerin sapları temizlenip ikiye bölünerek dahil edilir, üzerine suyu ve şekeri de eklenerek orta ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir. (20 ila 25 dakika) cevizi ve tarçını da ilave edilerek blendırdan geçirilir. Buzdolabımızdaki hamur unlanmış tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açılır. Geniş ucuna iç malzemesi döşenir ve dolanır. 160 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir ve ılınan kurabiyelere pudra şekeri gezdirilir. Afiyet olsun .
 
 

22 Eylül 2014 Pazartesi

Vişneli Kurabiye...

 
 
Tatlı bir kurabiye ile karşınızdayım. Kurabiyenin yanı sıra, yerken sade kek tadar gibi oluyorsunuz ve arada karşınıza çıkan vişne de bonusu oluyor, hafif ve tam çayın yanına atıştırmalık bir lezzet, denemek isteyenlere afiyet olsun...
 
Malzemeler:
 
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı mısır nisaştası
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı fındık yağı (zeytinyağı veya sıvıyağ)
3 yumurta (birisinin sarısı ayrılacak)
Alabildiği kadar un (3 su bardağı kadar)
 
Üzeri için;
Her birinin üzeri için vişne reçeli taneleri
Toz şeker
 
Yapılışı: Yoğurt, yumurta(birinin sarısı üzerine) ve sıvıyağ karıştırılır. Şeker, karbonat, mısır nişastası ilave edilir. Unu yavaş yavaş eklenir. Ele yapışmayacak bir kıvam aldığın da ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak yağlı kağıdın üzerine dizilir. Her birine bolca toz şeker serpiştirilir ve yumurta sarısı sürülür, ortalarına çay kaşığı ile yuva açılır vişne taneleri yerleştirilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana ve çatlayana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Afiyet olsun.