12 Şubat 2013 Salı

Galeta Unlu Kıymalı Börek...

 
Bu akşam yemekte kapuska olduğunu öğrenen eşim "kendine ve bize bu eziyeti neden yapıyorsun" demesi üzerine, hadi dedim yanına da birkaç börek hazırlayıp ikisinden de yedirebileyim :) Böreklerim harika oldular, kesinlikle galeta ununa bulamanızı tavsiye ederim. Kapuskama gelince, ev ahalisi çok lezzetli olduğunu söylediler, sanırım ismi insanı cezbetmiyor ama tadına doyum olmuyor.
 
 
Malzemeler:
3 yufka
300gr. kıyma
3 soğan
karabiber, pulbiber,tuz
1 şişe soda
Galeta unu
sıvıyağ
 
 
Yapılışı: 1 çay bardağı sıvıyağda küp doğranmış soğanlar sotelenir. Kıyma ilave edilerek güzelce karıştırılarak pişirilir. Tuzu ve baharatları da eklenerek soğumaya bırakılır. Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür. Geniş taraflarına kıymalı harçtan döşenerek sigara böreği şeklinde sarılır. (Sararken çok sıkmamaya özen gösterin) Sarılan börekler ayrı bir kapta karıştırılmış olan soda ve yarım çay bardağı yağa bulanır en son galeta ununa batırılır. 200 derece ısıtılmış fırında çıtır olana kadar pişirlir. Afiyetler olsun.