19 Mart 2012 Pazartesi

Blogumda Çiçek Açsın...


Hayırlı haftalar hepimize...
.
Resim internetten alıntıdır.

15 Mart 2012 Perşembe

Konumuz Kuruyemiş...

Kuruyemiş yemesini herkes sever. Kimi sadece fıstık, kimi badem, kimi üzüm, kimisi de hepsinden. Bizim evde de kuruyemiş alışverişini eşim yapar. En son aldığı kuruyemişi bana ikram ettiğinde tadı öyle enfes geldi ki, sizlerle de paylaşmak istedim. Peyman'ın Tropicana Mix markalı ürününü tavsiye ederim. Uzak diyarlardan Pikan cevizi, Makedamya fındığı, Brezilya fındığını ve bildiğimiz kajuyu paketleyip taptaze bizlere sunmuşlar. Bende memnuniyetimi bildirmek amaçlı kendilerine mail attım, kibar ve nazik bir dille benim mailime cevap verdiler.Öğrendim ki; Peyman’da, ürün hammaddelerinin alımından tüketiciye ulaştırılmasına dek geçen süreç, uluslararası kalite standartları çerçevesinde gerçekleşiyormuş. El değmeden ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan işlemden geçerek üretim bandına gelen ürünler, hava geçirmeme özelliğine sahip, üç katmanlı ambalajlarda biz tüketicilere ulaşıyormuş. Taptaze oluşunun sırrı da burada saklı.
Bu vesile ile peyman ekibine ve özellikle Sevgili Neşe DEMİR'e teşekkürlerimi iletiyorum. Başarılarının devamını diliyorum...

12 Mart 2012 Pazartesi

Elmalı, Bademli Kurabiye...


Çayın yanına atıştırmalık kurabiyeler hazırladım. Elmalı kurabiyeyi daha önceleride yapmıştım ama hamuruna yoğurt eklemiyordum. Aysun arkadaşım sağolsun yoğurt eklememi tavsiye edince yumuşak kıvamda kurabiyelerim oldu. Teşekkürler Aysun'um :))
.
.
.
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur olacak)
İç malzemesi:
4 elma ( 2 elma yeterli gelmediği için yarısını bademli yaptım)
1 çay kaşığı tarçın
İsteğe bağlı ceviz
Yapılışı:
Yukarıdaki malzemeler kıvama uygun hazırlanır. Diğer tarafta elmelar kabukları soyularak rendelenir. Tavaya alınarak pişirilir. Yumuşayan elmalara tarçın eklenerek soğumaya bırakılır.
Cevizden biraz büyük parçalar koparılarak elimizde açılır, malzemesi konularak dilediğiniz şekilde kapatılır. 175 derece ısıtılmış fırında altı üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun.

8 Mart 2012 Perşembe

Kadınlar günümüz Kutlu Olsun...

Carte d'OR bizi unutmamış ve çok güzel bir incelik yaparak bu günümüzü kutlamış. Teşekkür ediyorum. Bende bütün bayanların Kadınlar gününü kutluyorum. Sevgiyle kalın..

6 Mart 2012 Salı

Sodalı Poğaça...

Mutfağımla ilgili aldığım son kararım, kısmetse inşaAllah her hafta evde poğaça pişireceğim. Bugün mayalanan poğaçalarımı fırına attığımda, fırının sıcaklığı mutfağa yayıldı ve ben poğaçam pişene kadar oturdum mutfağımda ders çalıştım. Evi sıcak poğaça kokusu sardı, ev başka bir ısındı...

Tarif Hayat Cafe'den alınmıştır.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ ya da zeytinyağ
1 şişe soda
2 yemek kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi: Dilimlenmiş sucuk, kaşar, zeytin, peynir...
Yapılışı: Ilık süt, yaş maya ve şeker güzelce karıştırılır. sıvıyağ ve soda eklenir, tuzu da eklenerek karıştırılır. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilir. İki katı olana kadar üzeri kapatılarak mayalanması beklenir. Orta büyüklükte hamur elde açılır, içerisine ne malzeme eklemek isterseniz ekleyip kapatılır. "Ben çeşitlendirdim. kimisini sucuk+ kaşar kimisini de zeytin veya peynirle yaptım." 30-40 dakika kadar da tepside mayalandırarak, üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece ısıtılmış fırında altı üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...

5 Mart 2012 Pazartesi

Yufkalı Milföy Börek...

Bu aralar internette çok rastladığım bu enfes börekleri bende denedim. Yapımı kolay dışı çıtır, içerisi su böreği kıvamında bir lezzet. Akşam yemeğimiz poğaça, börek, patates salatası şeklinde oldu. Arada bu şekilde değişiklik yapmak bana da iyi geldi.
Herkese hayırlı bir hafta diliyorum.
Malzemeler:
8 yaprak milföy ( büyük dikdörtgen borcam için )
2 adet yufka
200 gr.peynir
Yarım demet maydonoz
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 şişe soda
1 yumurta
Yapılışı:
4 milföy bir araya getirilerek merdane ile inceltilir. Borcam yağlanır, milföy döşenir. Üzerine 1 adet yufka kopartılarak her yerine döşenir, peynir ve maydonoz karışımı gezdirilir, 2. yufka da aynı şekilde döşenerek, kalan 4 milföyde merdane ile inceltilerek en üste serilir. Dilimlenir. Sıvıyağ, yumurta, süt, soda karıştırılarak böreğin üzerine gezdirilir. 5-10 dakika bekletilerek 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.