24 Eylül 2010 Cuma

Kabak Tatlısı...



Bugün 24.09.2010 bir yaş daha gitti benden. Geçen giden yaşımı daha yeni karşılamıştım oysa.
Anlaşılan bulunduğum yaşlar pek sabırsızlar, ya da ben eskiye göre daha sabırlıyım...

Bu cümlenin sonu daha çook uzar gider. Yine yazasım geldi bir kaç satır şiir. Bugün benim doğum günüm. Saate bakıyorum da o da bir kaç saat sonra geçmek üzere. Çok şükür sağlık olsun.
Ben yine normal bir günde olduğu gibi sizlerle yapımı kolay tatlılardan birini paylaşayım.
Sağlıcakla kalın.


Malzemeler:
1 kilo kabak
2 su bardağı şeker
Süslemek için dövülmüş ceviz


Yapılışı:
Kabaklar yayvan bir tencereye sıra sıra dizilerek aralarına şeker gezdirilir. Pişerken dağılmaması için kapağı kapatılarak geceden bekletilir. Orta ateşte sürekli kontrol edilerek (köpüğü alınacak gibiyse alınarak) kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Cevizle süslenir soğuk servis yapılır.

22 Eylül 2010 Çarşamba

İmam Bayıldı...


Oğluma bu yemeği yedirebilmek için hikayesini anlattım. Meraktan ve düşünürken de çok şükür yedirebildim. İşe de yaradı ama zor olan imamın neden bayıldığını bir türlü anlatamamış olmamdı. Neyseki sonunda bizde bu yemeğin adını Ayberk bayıldı koyarak sonlandırdık. Umarım aklında hala bir soru kalmamıştır, akşam babası yerken bir posta da o zaman uzuuuun uzuuun anlatmak zor alacak :(

Malzemeler:
6 adet patlıcan
3 adet orta boy soğan
5 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 adet küp şeker
3 adet domates
Bir çay bardağından az zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyularak kızartılır. Havlu kağıdın üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür.
Diğer taraftan soğanlar piyazlık doğranır, sarımsaklar iri iri doğranır ve zeytinyağında beraberce kavrulur. Halka doğranmış biberler ilave edilir. Kabukları soyulmuş domateslerde ilave edilerek, şekeri, tuzu ve karabiberi eklenir. 5 dakika kadar beraber pişirilir. Fırın kabına alınan patlıcanların orta kısımları açılarak tatlı kaşığı ile düzeltilir. İçleri tuzlanır. Hazırlanan iç malzeme ile doldurulur. Fırın kabına patlıcanlarla birebir olacak kadar kaynar su ilave edilir. Beraberce pişene kadar 170 derecede fırına verilir. Fırından çıkan yemeğin üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.