30 Eylül 2009 Çarşamba

Blogumda bir hareket var...


Arayı fazla uzattım bu sıralar. Hiç birşey yapmak istemediğim zaman içerisinde bende kendimce önemli günler yaşadım. Mesela bir yaş daha yaşlandım ve resmi olarak üniversiteye kaydımı yaptırdım. Kitaplarımı elime alınca başarıp başaramayacağım konusunda biraz tereddütlerde kaldım. İnkılaptan hukuka, işletmeden pazarlamaya hepsi mevcut. Hayırlısıyla diplomayı aldığım günleri de görürüm umarım. İnsanoğlu işte hayalleri kendimiz beynimizde o kadar o kadar büyütüyoruz ki, hayata geçince aslında evet olabilecek birşey diye düşünüp çok normal karşılıyoruz. Benim hayatımda da yeni bir dönem başlıyor. Öğrencilik yıllarıma geri dönüyorum. Düşüncem arayı bu kadar uzatmamak ama bakalım, hepinize kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

15 Eylül 2009 Salı

Nice Ramazanlara...

Bu özel gecede Allah'ım hayırlısıyla cümlemizin dualarını kabul eder inşallah. Rabbim böyle mübarek geceleri tekrar görmemizi nasip etsin. Hayırlı kandiller.

2 Eylül 2009 Çarşamba

Enginarlı Pilav...


Buzdolabımın kapağında tarifi uzun zamandır bekliyordu. Geçen gün pazara gidip enginar alınca da bu tarifi uygulamak için zemin hazırlamış oldum. Alışkanlıkla mı alakalı yoksa aklımıza mı gelmiyor bilemiyorum ama çok nadir tüketilir bizde. Bu sefer pilavımın içerisinde tattık, tadı gerçekten çok leziz oldu. Misafir sofraların da sunabileceğiniz bir lezzet. Deneyenlere afiyetler olsun.
Malzemeler:
3 adet enginar
Yarım limon suyu
1 demet dereotu
Yarım demet taze nane ( ben 1 tatlı kaşığına yakın kuru nane kullandım)
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2,5 bardak pirinç
Tuz ve bir tutam şeker
Yapılışı:
Enginarlar yarım limon sıkılmış suda yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda 20 dk. bekletilir. Kıyılmış soğanlar yarım bardak zeytinyağında kavrulur. Üzerine kaynatılmış 3 bardak su eklenir. Tuzu ve şekeri atılır. Yıkanmış pirinçler ve irice doğranmış enginarlar da ilave edilerek pişmeye bırakılır. Suyunu çekmesine yakın kıyılmış dereotu, nane ve yarım çay bardağı kalan zeytinyağı da ilave edilir, karıştırılır. Tekrar kapağı kapatılarak tamamen suyunu çekince demlendirilir ve servis yapılır.

1 Eylül 2009 Salı

Haydi Biber Közleyelim...

Markette bugün dolanırken nihayet kırmızı biberin fiyatının düştüğünü gördüm. İnsanlar domatesin başında, ben biberin başında 3 kilo kadar almışım :) Onlar domateslerle sanırım salça, ben ise biberleri közleyip kışın yemek üzere buzluğuma göndericem. En kolayı da fırın tepsisine dizip bir defada birçok biberimin bir anda közlenmesi...
Denemeyenler için bilgi olarak; közlenen kırmızı biberlerin kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır, Bir öğünlük yani 5 veya 6 adet olacak şekilde buzdolabı poşetlerine koyularak derin dondurucu da saklanır.
İster dilimlenerek sarımsak, sirke, zeytinyağı ile soslanır, istenir se salatalara, istenir se sade olarak sabahları peynirle yenir vs. vs...